B2C e-handelsrapport för Italien 2019

29 maj, 2019
19_17_GLOBAL_Italy_Report_Blog_Banner.jpg

BNP förväntas stiga med 2.19% i år.

’Priset har en hög inverkan på köpbeslutet bland italienska konsumenter som shoppar på nätet. Italienska nätshoppare vill också känna sig säkra och att de litar på e-butiken. Hela köpprocessen och betalningen ska vara förtroendegivande för att tillfredsställa de italienska konsumenterna.’
Stefano Calce, International Sales Manager Italy, MultiSafepay BV

Denna högklassiga rapport, som är skriven av Ecommerce Foundation, undersöker marknaden för B2C e-handel i Italien på djupet. De skriver bland annat om konsumentbeteendet och de senaste trenderna för e-handel. Rapporten innehåller också intervjuer med experter från SAP Customer Experience, utvecklare av tillämpningsprogram, och MultiSafepay som erbjuder betalningstjänster för e-handlare.

Infrastruktur & Logistik

Italien rankas väldigt högt när det kommer till Logistics Performance Index som återspeglar hur landet uppfattas baserat på hur effektiva tullens processer är och hur enkel och fungerande logistiken är. Landet klarar sig också bra i index som Ease of Doing Businesses Index och E-Government Development Index. Dessa index mäter nivån på statliga investeringar i telekommunikation, humankapital och bestämmelser för tjänster på nätet.

E-handelslandskapet

De flesta i Italien som shoppat på nätet över landsgränserna har köpt varor från Storbritannien eller Tyskland (16%). De starkast växande sektorerna är Elektronik och hushållsapparater vilket är en vanlig trend industriländer. När det kommer till genomsnittlig konsumtion är konsumtionen högst bland nätshoppare som använder surfplatta. Bankkort, PayPal och kuponger de mest omtyckta betalningssätten i Italien.

Ladda ner rapporten för e-handel i Italien för att lära dig mer om de största e-handlarna på marknaden och hur mycket olika sektorer omsätter. I rapporten kan du också läsa olika experters åsikter och råd.

Italy B2C E-commerce Report 2019

We offer this free light report in partnership with the Ecommerce Foundation. It reviews the current e-commerce landscape of Italy.

Ladda ner
Italy.jpg