Hur du förbereder ditt företag för internationella leveranser

26 oktober, 2018

Funderar du på att börja skicka internationella företagsleveranser? Grattis i såna fall till en global expansion! Om du är sugen på att komma igång så finns det många alternativ och det är lätt att ta de första stegen.

Hur sätter man upp internationella leveranser?

Till att börja med

  • Tänk noga igenom vilka länder vill du skicka till. Det är viktigt eftersom det påverkar sånt som tullavgifter och hur lång tid det tar att skicka paketen.
  • Bestäm vem som ska betala portot. Du måste räkna in kostnaden för själva frakten, importavgifter och skatter till respektive land. Detta kan betalas av dig, av dina kunder eller om du väljer att dela på kostnaden. Om du vill dela kostnaden är det bra att veta hur den fördelningen ska se ut redan nu.
  • Undersök möjligheterna för internationell leverans. Från standardleverans till distribution med full spårbarhet; det finns många olika alternativ och ofta behövs fler alternativ för dina kunder.

Regler och förordningar

  • Läs på om leveransvillkor. De varierar från destination till destination och du bör vara påläst så att du kan erbjuda det som passar dina kunder bäst. Var uppmärksam på att det du ska skicka inte betraktas som förbjudet gods. I sådana fall kan det stoppas vid gränsen.

Förbered kunderna

  • Ge dina kunder relevant tullinformation. Avgifter och lokala skatter tillfaller ofta kunder vid internationella leveranser och kunden kan inte mottaga sin vara förrän dessa är betalda. Ett tips för att undvika att kunderna känner sig lurade på priset är att vara transparent och tydlig med alla tillkommande kostnader redan på hemsidan och vid beställningstillfället.
  • Se till att få en detaljerad beskrivning av de varor du säljer. Detta behöver du för din hemsida sedan. Internationella kunder kräver ofta mer detaljerad information för att kunna jämföra varor än de som shoppar lokalt i Sverige. Information om material eller ursprungsland är ofta viktiga uppgifter också inför tullklareringen.
  • Var tydlig med er kontaktinformation. Se till att det är lätt att komma i kontakt med er om det skulle uppstå problem med era internationella leveranser.

Ladda ner vår Ebook

I vår Ebook kan du läsa mer om hur du bäst når ut på den internationella e-handelsmarknaden.

Ladda ner
18_FTG_Download_Image_How_To_Optimise_e-commerce_internationally.jpg