Hur du som e-handlare kan öka din försäljning i Mellanöstern

07 augusti, 2019
19_GLOBAL_MiddleEast_Blog_1.jpg

Enorm e-handelspotential för detaljister som vill in på spännande nya marknader i Mellanöstern

Internetanvändningen är väldigt hög i Mellanöstern och länder som Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Oman och Israel ser därför en betydande tillväxt och en ökad efterfrågan på gränsöverskridande online shopping.

När du har bestämt dig för att rikta in dig på e-handelsmarknaderna i Mellanöstern är det viktigt att förstå de lokala konsumenternas preferenser. Kunskap om allt från produktval till varumärkeslojalitet och leverans är nyckeln till att lyckas i en ny destination.

Försäkra dig om att dina priser är konkurrenskraftiga

  • 40% av konsumenterna i Mellanöstern säger att lägre priser är den främsta orsaken till att de handlar online så det lönar sig att se till att de som är ute för att fynda inte hittar varor till bättre priser på dina konkurrenters webbplatser.

Hitta din nisch

  • Innan du börjar sälja till en ny region måste du göra en marknadsundersökning och se till att efterfrågan finns för just det du säljer i din e-handel. I Mellanöstern är de populäraste kategorierna som köps online böcker, musik, filmer och spel (köps av 58% av online konsumenterna), följt av hälsa och skönhet (48%), elektronik och datoranvändning (44%) samt smycken, skor och kläder (42%).

Satsa på ett starkt varumärke

  • Nästan hälften av konsumenterna i Mellanöstern säger att de gör upprepade köp till följd av erbjudanden de ser eller får skickade till sig och 48% säger att de engagerar sig i kampanjer via sociala medier. Försäkra dig om att du förstår dina kunder och använd denna kunskap till din fördel!
I Mellanöstern finns det relativt få framstående e-handelsplattformar. Den största är Amazon-ägda Ousq.com med 50 miljoner kunder per år. Tjänster som Deliveroo är populära, vilket tyder på att det finns efterfrågan på onlinetjänster. Agera snabbt för att få ut det mesta möjliga av denna spännande tillväxtmarknad.
Distribution.svg

Asendia: Din inkörsport till Mellanöstern

Asendias erbjuder leveranslösningar för e-handlare i samarbete med Oman Post och Israel Post vilket gör försäljningen och leveransen till Mellanöstern både snabb och effektiv. Vår lokala partner Oman Post ser till att våra leveranstjänster är anpassade till online-shoppare i Mellanöstern.

Se hur vi kan hjälpa dig nå ut till nya kunder på denna spännande marknad. Kontakta oss och lär dig mer om våra tjänster för e-handlare som vill expandera till Mellanöstern.

Begär offert