Nytt samarbete mellan Asendia och MetaPack gynnar ledande webbshoppar

29 augusti, 2016

Den 21 juli meddelade Asendia UK, en ledande leverantör av globala post- och pakettjänster, och MetaPack, den globala marknadsledaren för e-handel och leveransteknologi att Asendia blir en del av MetaPacks plattform för transportadministration.

Genom partnerskapet kommer MetaPack och Asendia att kunna förse sina kunder inom försäljning och e-handel med både MetaPacks leveransplattform och Asedias globala nätverk, som levererar till 220 olika destinationer. Asendia har sitt ursprung i ett partnerskap mellan La Poste och Swiss Post. Detta arv i kombination med att Asendia kan ge företag tillgång till den franska och schweiziska marknaden, förväntas ge ledande e-handlar en unik fördel.“Vi känner den schweiziska och franska marknaden som ingen annan och många företag inom detaljhandeln i Storbritannien kommer att dra nytta av att arbeta med oss. Våra globala huvudkontor är lokaliserade i Paris och i Bern, vilket betyder att vi inte bara har en unik tillgång till La Poste och Swiss Post, utan vi har även personal som förstår den franska och den schweiziska konsumenten. De är franska och schweiziska konsumenter! Denna insikt kan vara guld värd för våra kunder inom detaljhandeln i Storbritannien.”, säger Lloyd Webber, Försäljnings- och Marknadsdirektör på Asendia UK.

“Vi vill inte bli kategoriserade endast som specialisten för Schweiz och Frankrike. Vi levererar globalt, men ‘By La Poste and Swiss Post’ är en del av vårt varumärke. Vi är mycket stolta over vårt arv och konsumenter i Frankrike och Schweiz ser dessa varumärken som en kvalitetsstämpel. Detta kan hjälpa e-handlare utanför Frankrike och Schweiz att locka till sig fler kunder, som kan känna att de kan lita på att deras paket kommer fram tryggt och säkert”, fortsätter Lloyd.

“Vårt nya samarbete med Asendia ger oss möjligheten att utvidga vårt erbjudande till e-handlare som använder MetaPacks plattform och den kan hjälpa våra kunder att expandera sin internationella affär ytterligare genom att uppfylla sina kunders behov globalt.”, säger Simon Croft, Transportdirektör på MetaPack. “Asendias anseende och räckvidd gör dem till en ideal partner för oss och vårt samarbete kommer att förstärka tjänsteportföljen för både Asendia och MetaPack.”

Om MetaPack

MetaPack, grundat 1999, hjälper e-handlare och leverantörer att möta sina kunders växande leveransförväntningar samtidigt som de kan upprätthålla och optimera sin operativa effektivitet. MetaPacks SaaS (Software as a Service) lösning erbjuder ett brett sortiment av kundanpassade leveranstjänster. Allt från global spårning av paket till förenklade returtjänster möjliggörs av ett nätverk med 300 leverantörer och 3500 tjänster som är tillgängliga I fler än 200 länder. Tack vare MetaPack levereras globalt 400 miljoner paket per år I fler än 200 länder för ledande e-handlar som ASOS, House of Fraser, John Lewis, Wiggle, Marks & Spencer, Sports Direct, Halfords och Tesco.

Mer information: www.metapack.com

Press information: Julie Kirby, Kommunikationschef, +44 795 695 56 25, jkirby@ascendcomms.net