Utmaningar med att leverera varor till Mellanöstern

07 augusti, 2019
19_GLOBAL_MiddleEast_Blog_2.jpg

Mellanöstern är en tillväxtmarknad som är på väg att bli en mycket viktig e-handelsdestination.

Med hög internet användning i hela regionen (74%) och stigande BNP har marknaden för e-handel i Mellanöstern fördubblats under de senaste åren och den bara fortsätter att växa.

Alla nya marknader stöter på utmaningar och trots statliga investeringar i e-handelssektorn i många länder i Mellanöstern kan tullar, kultur och logistik i regionen vara förvirrande för e-handlare. Med vår lokala partner Oman Post har vi expertis om regionen. Tillsammans kan vi se till att dina leveranser är snabba och pålitliga så att du kan fokusera på att internationalisera din e-handel.

Inga postnummer

  • Historiskt sett har regionen inte haft några postnummer vilket gör hemleveranser utmanande. Start-ups och logistiktjänster testar användningen av GPS på konsumenters telefoner för att möjliggöra lokala hemleveranser.

Cash on delivery (COD)

  • Konsumenterna i Mellanöstern har inte förtroende för digitala betalningar och ca 62% föredrar COD som betalningsmetod när de köper online. Detta kan i sin tur leda till misslyckade leveranser och fler returer för e-handlare. Samtidigt ökar mobilplånböcker och kreditkortsbetalningar i popularitet.

Dyra leveranser

  • I vissa länder i regionen är den genomsnittliga kostnaden för paketleverans mer än tre gånger det globala genomsnittet för liknande leveranser. Många konsumenter i Mellanöstern drar sig därför från att köpa varor online. Med rätt logistikpartner kan du erbjuda kostnadseffektiva leveranser som du kan använda som ett incitament för dina kunder.
Distribution.svg

Asendia i Mellanöstern

Vi har ingått partnerskap med den pålitliga leveransservice Oman Post och detta gör att Asendia kan hjälpa dig leverera till olika länder i hela Mellanöstern inklusive Förenade Arabemiraten, Oman, Qatar, Saudiarabien och mycket fler.

Vår fullt spårbara leveranstjänst Fully-Tracked Goods och Oman Posts tjänst Standard Goods gör det enkelt att leverera varor i hela regionen. Du får en tjänst som hjälper dig att bygga en lojal kundbas i Mellanöstern. Med hjälp av Oman Post har vi kunnat skräddarsy våra tjänster till att både tillfredsställa dina behov och ta dina kunders preferenser i beaktande.

Lär dig mer om varför Mellanöstern är en så spännande marknad för e-handlare. Kontakta oss, vi hjälper dig gärna vidare.

BEGÄR OFFERT