Varför välja Asendia för hjälp med leveranser till Italien?


Asendia har gedigen erfarenhet av att skicka paket och post till Italien och vi strävar till att du så enkelt och lönsamt som möjligt ska kunna skicka dina varor till Italien. Vi hjälper dig bygga upp den perfekta kundresan genom att kombinera vår tjänst Premium Goods med ett flertal leveransalternativ.

Pålitliga leveranser

Pålitliga leveranser är ofta viktigare för dina italienska kunder än vad snabba leveranser är. Med tjänsten Premium Goods erbjuder Asendia leveranser som kommer fram till kunden 1-2 dagar efter att de anlänt till Italien. Vi erbjuder också fullt spårbara leveranslösningar med personlig leverans med underskrift (Proof of Delivery, POD).


Flexibla tjänster för dina kunder

Med Asendia kan dina kunder spåra sin leverans. Vid en misslyckad leveransförsök kan de arrangera en ny leveranstidpunkt, ge en ny adress eller välja att plocka upp paketet vid en av våra 181 platser för upphämtning. Vi erbjuder också fullt spårbara leveranser och en lokal flerspråkig kundservice hjälper dina kunder med eventuella frågor under leveransen.

Stort leveransnätverk

Vi har ett stort nätverk av lokala leverantörer i Italien. Våra kunskaper och kontakter till den lokala marknaden gör att vi kan se till att dina leveranser är av högsta kvalitet. I vår tjänst Premium Goods ingår personlig leverans till hem dörren och de två första leveransförsöken är gratis.

Fördelarna med att leverera till Italien med Asendia

Kontakta oss för mer information om tjänsten Premium Goods

och hur vi kan hjälpa dig nå kunder i Italien.

17_HQ_About_Asendia_Handholding_Partnership_icon_white.svg

Tillförlitliga leveranser
i hela Italien.

Ease_Of_Use.svg

Praktiskt och flexibelt
alternativ för dina kunder.

truck.svg

Förstklassig personlig leverans
för nöjda kunder.

Trender inom italiensk detaljhandel

Växande e-handel

I och med stora statliga investeringar i teknologi och att konsumenter är mer och mer beroende av internet och sociala medier blir shopping på nätet blir alltmer populärt. Antalet nätshoppare ökar varje år och därmed ökar även den årliga konsumtionen.

Nya varumärken

Italienarna älskar skönhet, design och innovation och är därför alltid intresserade av nya brand. Att följa det senaste modet är en del av kulturen och italienarna är därför alltid ute efter nya varumärken och nya produkter.

Priskänslighet

Som konsumenter är italienarna skarpsinniga och priskänsliga. De älskar att fynda och de söker sig allt oftare online för att hitta förmånliga kvalitetsprodukter. För att imponera på de italienska konsumenterna och vinna deras lojalitet ska du se till att dina priser är konkurrenskraftiga.

Jämn tillväxt

E-handeln i Italien förväntas ha en jämn tillväxt inom alla sektorer under de följande fem åren. Speciellt leksaker och gör-det-själv produkter, möbler samt elektronik och media växer rejält.

375mrd

omsättning för e-handel. (375 mrd SEK)

79%

av befolkningen använder internet.

22000

årlig konsumtion per nätshoppare. (SEK)

Hur du säljer till Italien

Kolla in vår video för att få insikter i hur du kan sälja dina varor till de italienska konsumenterna.

Video image

Tips för hur din e-butik blir framgångsrik i Italien

  • Arbeta med trovärdiga och etablerade experter som hjälper dig leverera till regioner där de har lokal know-how om tullavgifter, konsumenternas förväntningar och leveranser.
  • Översätt din webbplats till italienska. Detta är vad kunderna föredrar och undersökningar visar att lokaliserade webbplatser har större framgång i Italien.
  • Erbjud flera leveransalternativ. Italienska konsumenter vill ha kontroll över sina leveranser och gillar flexibla alternativ när det kommer till både leveranser och returer av varor.
  • Se till att du har konkurrenskraftiga priser för de kunniga italienska konsumenterna. De söker gärna upp de bästa priserna för produkter och är lojala till brand som erbjuder varor av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser.
  • Glöm inte returhanteringen. Returer är en viktig del av kundresan på nätet. Italienska konsumenter vill ha smidiga och flexibla returer och en enkel och transparent returprocess.

Kontakta Asendia redan idag för att höra mer om våra leveranslösningar till Italien!