Varför välja Asendia?


Kontakta oss om du söker en pålitlig logistikpartner för leverans av varubrev och paket till dina kunder i Australien. Vi hjälper såväl start-ups som etablerade företag med våra skräddarsydda leveranstjänster.

Leveranstjänster av hög kvalitet

Vi på Asendia vill göra global e-handel så enkelt och lönsamt som möjligt för våra kunder. Vi erbjuder en unik service med våra Asendia Account Managers som jobbar tillsammans med kunden för att skapa en möjligast framgångsrik lösning. Kontinuerlig inlärning för att förbättra våra tjänster är viktigt för att vi ska kunna erbjuda den bästa möjliga servicen för våra kunder.


Lång erfarenhet av den australiensiska marknaden

Asendia har lång erfarenhet av att leverera till och från Australien. Vi har ett stort nätverk av samarbetspartners samt egna dotterbolag i Australien och Nya Zealand. Vid leveranser till Australien kan vi hantera tullklareringen samt andra administrativa tullärenden för dig.

Ett brett sortiment av leveranstjänster

Asendias logistik- och posttjänster uppfyller de viktigaste förväntningarna som australiensiska konsumenter har som t.ex. kostnadseffektivitet, förmågan att spåra varor och pålitlig leverans. Med vår expertis inom export till Australien och tullhantering ser vi till att expanderingen av ditt varumärke till Australien blir så enkelt som möjligt. Vi hjälper dig komma in på denna blomstrande e-handelsmarknad.

Fördelen med våra leveranstjänster till Australien

Kontakta oss för mer information om våra leveranstjänster och hur du och dina kunder i Australien kan dra nytta av dessa.

17_HQ_About_Asendia_Handholding_Partnership_icon_white.svg

Pålitligt och säkert
Vi erbjuder pålitliga och säkra leveranstjänster med spårning av leveransen.

25x17_Price_Tag.svg

Kostnadseffektivt
Ett kostnadseffektivt alternativ för varubrev upp till 2kg samt paket upp till 30kg

truck.svg

Snabb leverans
Snabb leverans vid behov utöver de mera ekonomiska alternativen

Rapport om B2C e-handel i Australien 2018

Ladda ner rapporten om e-handel i Australien 2018 från den Australiensiska Ecommerce Foundation för information om e-handeln, statistik och konsumenttrender i Australien.

Ladda ner
19_UK_Destination_Australia_Ecommerce_Report_Cover.jpg

Trender i australiensiska detaljhandeln

E-handel

E-handelsmarknaden har vuxit väldigt fort de senaste åren och tillväxten var den snabbaste någonsin mellan 2017 och 2018. 2018 shoppade 17.5 miljoner australiensare på nätet. 73% av hushållen i Australien shoppade på nätet 2018.

Kläder och multimedia

Detaljhandeln har i stort vuxit enormt i Australien men framför allt kläder och multimedia (filmer, spel och musik) är produktsegment som varit exceptionellt framgångsrika. 84% av konsumenterna i Australien köpte produkter ur dessa kategorier under 2018. Andra produktsegment som vuxit fort är sport, outdoor, möbler och kosmetika.

Sökning online

Sökmotorer är fortfarande det mest populära sättet för online köp emedan kundrecensioner, sociala media är växande alternativ. Att ranka högt i sökresultat är därför väldigt viktigt för att nå australiensiska konsumenter.

Satsa på digitala kundupplevelsen

De mest framgångsrika detaljhandlarna i Australien har en digital åtgärdsplan och de har redan gjort stora framsteg. Att förbättra kundupplevelsen och se till att den är så säker och smidig som den kan vara är prioritet nummer ett. Företag bör också se till att deras webbplatser är optimerade för mobilen.

41.4%

av befolkningen är mellan 25-54 år

17.5m

konsumenter shoppade på nätet

73%

av australiensiska hushåll shoppade på nätet 2018

Tips för framgångsrik e-handel i Australien

  • Jobba med experter som hjälper dig leverera. Australien är långt borta från Europa och landet är stort. Dessa omständigheter kräver förstklassiga leveranstjänster.
  • Leverera en online kundupplevelse av topp kvalitet. Från att erbjuda lokala betalningsmöjligheter och priser i lokal valuta till returhantering som möter kundernas förväntningar finns det mycket man bör tänka på innan man bygger upp sin webbshop.
  • Optimera din webbplats för sökmotorer. Australiensiska nätshoppare använder sökmotorer för att hitta internationella e-butiker så det lönar sig för dig att se till att du vinner dina konkurrenter i sökmotorerna.
  • Erbjud fullt spårbara leveranser. De flesta som köper varor från utlandet förväntar sig att kunna spara leveransen från köpet till att varan kommit fram. En del av kunderna förväntar sig billigare eller rent av gratis leverans om den inte går att spåra.
  • Glöm inte retuhanteringen. De flesta nätshoppare läser e-butikens returpolicy innan de fattar sitt köpbeslut. Se till att din returhantering är både attraktiv för kunden och effektiv för dig.

Kontakta oss gärna. Vi hjälper er nå kunderna i Australien snabbt och pålitligt.