Hållbarhet

För våra ägare La Poste och Swiss Post är det självklart att ha hållbarhet i fokus. Ett arv som vi tar tillvara på genom att ta ansvar och åtgärder för att minska vårt avtryck på naturen. Hållbarhet är en självklarhet för oss och en viktig del i våra kärnvärden och Asendia är klimatneutrala i Europa på alla leveranser. Vi är även stolt sponsor av Retail Awards och delar ut priset i kategorin Årets hållbara retailföretag.

Cyklist i naturen

carbon_neutral.jpg_2.png
retail_awards_2019.png

Vacker utsikt i bergen

Tillit

Du kan lita på att vi gör allt vi kan för att begränsa vårt avtryck på miljön.


Sortering av paket

Vänlighet

Vi delar med oss av vår kunskap inom hållbara tjänster till alla våra leverantörer och partners.


Idé för direktreklam

Enkelhet

Vi skapar enkelhet genom att tillhandahålla hållbara tjänster som alla kan dra nytta av.

Upplev skillnaden

Vi är dedikerade till att Mäta, Minska, Kompensera och Rådgiva - något som är ständigt närvarande i allt vi gör. Vårt engagemang för hållbarhet märks i allt från energisnåla transporter till investeringar i klimatkompenserande projekt och vi är stolta över att alla våra leveranser från Europa idag är koldioxidneutrala. Vi arbetar hårt över hela världen för att också bli ännu bättre.

Video image

Leverantörer

Vi arbetar helst tillsammans med leverantörer som delar vår syn på hållbarhet och kan uppvisa att de gör skillnad i sitt sätt att arbeta.

Kunder

Vi strävar efter att alltid utveckla våra tjänster med hållbarhet i fokus för att hjälpa våra kunder att utöka deras verksamheter på ett så miljövänligt sätt som möjligt.


Asendia ikon vit

Våra Hållbarhetslöften

Mäta

Vi räknar på vårt koldioxidutsläpp från transporter, energianvändning, jobbresor och pendlande.

Minska

Vi letar alltid efter nya sätt att göra vår verksamhet ännu mer energieffektiv. Till exempel genom att använda transportresurser på ett bättre sätt, spara energi och att handla ansvarsfullt.


Hållbarhet och mätning av koldioxidutsläpp

Hållbarhet för att minska koldioxidutsläppen

Kompensera

Vi klimatkompenserar våra koldioxidutsläpp genom att investera i hållbarhetsprojekt, utan att våra kunder påverkas ekonomiskt.

Rådgiva

Vi har utvecklat tjänster inom direktreklam som skalar bort onödiga och oönskade postleveranser, vilket sparar på både material och miljö.


Hållbarhet och utsläppskompensation

Hållbarhet och förminskat koldioxidutsläpp

Klimatkompensation genom förnybara energiprojekt

I Indien har vi investerat i sju stycken vindkraftverk för att klimatkompensera våra koldioxidutsläpp. De består av 113 turbiner som tillsammans producerar tillräckligt med energi för att täcka 600 000 individers behov. Förutom att bidra med ren energi, skapar vindkraftverken även ekonomiska möjligheter lokalt. En del av vinsten från vindkraftverken går direkt till lokala samhällsprojekt, som gratis skolmat, vårdcentraler, vägunderhåll och ekonomikurser.

Det finns också program för att skapa arbetstillfällen och stödja bönder. Vi är stolta över att vårt projekt gör en positiv skillnad i vardagen för så många och är erkänd av den prestigefyllda internationella Voluntary Carbon Standard.

Highlights of Asendia’s Sustainability Report

Ta reda på mer information om våra hållbara åtgärder

Ladda ner

Vi levererar hållbar utveckling