En amerikansk B2C leverantör av kosttillskott och vitaminer

En amerikansk B2C leverantör av kosttillskott och vitaminer som började arbeta med Asendia USA 2015.

Sortering av post

Reducerad distribution och förbättrad synlighet

En amerikansk B2C leverantör av kosttillskott och vitaminer som började arbeta med Asendia USA 2015.

Om Kunden

Den här e-butiken säljer enbart via nätet och specialiserar sig på kosttillskott och vitaminer till slutkonsument. Företaget började med att leverera kosttillskott till grossister. När de hade etablerat sig hos grossisterna började de även erbjuda sina produkter direkt till slutkonsumenter via nätet.

Utmaningen

Asendia USA började arbeta med Kunden under hösten 2015. Dessförinnan hade företaget upplevt ett markant fall inom den internationella försäljningen under många år. De letade efter sätt att inte bara driva trafik till hemsidan, men också att konvertera besökarna till kunder för att få tillbaka och öka tidigare internationella volymer och omsättning. E-handeln inom kosttillskott är aggressiv och väldigt konkurrensutsatt med många aktiva aktörer. Företaget visste att de måste fokusera på att minska kostnaden för internationella paket på 2,5-3-5 kg för att kunna få tillbaka de volymer de hade tappat.Dessutom behövde de en distributionspartner som kunde integreras med företagets back-end system eller arbeta direkt i deras distributionsplattform, Endicia Professional. Manuell registrering eller för många anpassningar skulle inte vara produktivt nog för att rättfärdiga en integration och ett partnerskap.

Lösningen

Asendia USA offererade Kunden vår Fully-Tracked Goods lösning och en direkt integration med Endicia Professional. Vår Fully-Tracked Goods lösning gav följande::

  • Märkbart lägre kostnad per styck för både lättare och lite tyngre paket (en reducerad kostnad med 37 %)
  • Förbättrad synlighet på paketnivå genom att lägga till leveransbekräftelse och land
  • Förbättrad leveransupplevelse genom vår mobilvänliga och kundanpassade spårningsportal
  • Direkt integration med Endicia Professional möjliggjorde en automatiserad lösning, vilket reducerade tiden för manuell registering

Slutligen hanterar Asendia USA också transporten för Kundens internationella paket från deras lager till Asendia USA´s Midwest faciliteter i närheten av Chicago O’Hare International Airport. Vi tillhandahåller kundservice direkt till webbutikens slutkunder och till webbutikens team med effektiv och tidsriktigt uppföljning.

Våra lösningar gör din e-handel över gränserna enkel och tillförlitlig, vi stöttar din orderhantering, din web-shop och din internationella leverans.

Request a quote

Relaterade produkter