Tullklarering

Tullklarering innebär att transportera varor genom tullen med korrekt dokumentation (t.ex. inköpsorder, fakturor) som styrker att tullar har betalats och att transporten har tillstånd att införas i destinationslandet.

Beräkningen av tullar och skatter baseras på olika kriterier (trösklar, Incoterms, destinationsland), och kan bli komplicerad vid leveranser till olika länder med olika regelverk över hela världen. Medan vissa länder omfattas av frihandelszoner och transnationella avtal (t.ex. EU), har vissa andra sina egna, unika tullförfaranden och lagar.

Customs Prepaid (DDP) och Customs Unpaid (DDU) är Asendias flexibla expertlösningar för att förenkla tullklareringen över hela världen. Beroende på olika kriterier och dina verksamhetskrav, kan den ena eller båda lösningarna vara lämpliga för dig och din e-shop.

Vi kan den internationella marknaden och hjälper dig in i länder med mer komplexa krav kring tullklarering, så som Schweiz, Norge och USA. På ett effektivt och kostnadseffektivt sätt ser vi till att din tullhantering blir enklast möjlig.


Internationell leverans med tullklarering

Idealisk om du vill

  • undvika oväntade avgifter
  • förbättra din kundlojalitet
  • optimera dina kostnader

Fördelar

  • Förenklar din tullhantering
  • Erbjud dina kunder en smidigare leveransupplevelse
  • Sparar tid och pengar på distributionen
  • Förhindrar förseningar i tullen

Enkel och smidig tullhantering för din webshop

Asendia och the E-commerce Foundation har tillsammans skapat den här rapporten om global tullhantering. Vi hoppas att den kommer till nytta när du ska skicka dina varor till andra länder.

Ladda ner

För enkel och smidig tullklarering över gränserna.

Begär offert
Destination
Bransch

Leverans till London