The Entertainer

The Entertainer valde Asendia för våra Goods pakettjänster med Standard och Premium alternativ.

Om Kunden

The Entertainer är den största oberoende leksaksbutikkedjan i Storbritannien med över 100 butiker på de bästa adresserna. Deras e-handel växer snabbt över hela Europa. De valde Asendia för våra Goods pakettjänster med Standard och Premium alternativ.

The Entertainer Case Study

 


Som en av de största leksaksbutikkedjorna i Storbritannien med i snitt en nyöppnad butik varje månad har företaget tydliga värdegrunder: :

  • En fast del av överskottet går till välgörande ändamål via stiftelsen The Grant Foundation, namngiven efter dess grundare
  • De har stängt på söndagar och säljer bara leksaker med äkta lekvärde
  • De lägger mycket kraft på återvinning

The Entertainers butiker visar god lönsamhet och de har samtidigt en snabbt växande multichannel organisation – 20 % av den totala omsättningen kommer numer från deras hemsida, www.thetoyshop.com. I tillägg till de växande marknaderna Frankrike och Tyskland planerar företaget att utvidga till fler länder i Europa, både åt öst och väst, genom sin e-handel.

 

Utmaningen

The Entertainer inledde sitt arbete med Asendia redan 2012. Nu behöver de effektiva fulfilmenttjänster för sina kunder i Frankrike, för vilka de vill uppfattas som lokala. Eftersom The Entertainer bedriver en säsongsbetonad handel, ville de ha större kontroll på logistiken under högsäsong.

 

Lösningen

Asendia offererade Priority Mail och Colissimo, en fransk paketjänst. Colissimo är den marknadsledande paketlösningen i Frankrike och den tillhandahålls av La Poste, ett av Asendias moderbolag.

Asendia hanterar hela distributionen av spårbara och icke spårbara tjänster till deras franska kunder. Colissimo har ett antal distributionstjänster som är ett ”must have” i Frankrike och det är ett välkänt varumärke. The Entertainer upplever nu färre reklamationer, de har nöjdare kunder och nu tittar de även på andra tjänster hos Asendia. Vi arbetar nära The Entertainer under högsäsong och förser dem med en specialanpassad upphämtningsplan för att möta deras behov.

 

Våra lösningar gör din e-handel över gränserna enkel och tillförlitlig, vi stöttar din orderhantering, din webbutik och din internationella leverans.

 

 

AsendiaInsightsLogo

8 januari, 2024
Global E-commerce company Asendia marks the New Year with a new look!

Press Release 8th January 2024  |  Asendia

For this new year, Asendia, a global leader in e-commerce solutions, proudly announces a

28 mars, 2023
New global research of 8,000 global shoppers and 800 global retailers

Do you really know what your customers want or how to reach them?

As retailers and brands face changing shopper behaviours and an uncertain…

27 februari, 2023
WEBINAR: Pia Elster joins RetailX to discuss the Global 2022…

Asendia expert Pia Elster joins the RetailX panel for a discussion of the newly released Global 2022 Ecommerce Report.

Asendia-expert Pia…